
“Chef: maak je meest toffe, signature gerecht zo plantaardig mogelijk”
Ongeveer 1 op de 5 maaltijden die we eten, eten we buiten de deur. In een restaurant, op het werk of in de schoolkantine. En daarmee heeft de horeca dus een groot aandeel in wat er op ons bord ligt. Maar misschien nog belangrijker: horeca kan een veranderende rol hebben. Buiten de deur proberen we voor het eerst nieuwe gerechten. En kunnen we een subtiel duwtje krijgen naar een plantaardiger menu.
Pepijn Schmeink had meerdere restaurants waaronder tot voor kort de plantaardige fastfoodketen Jack Bean. Ondanks veel lof heeft die keten het uiteindelijk niet gered. Nu helpt hij andere restaurants om meer planten op het menu te zetten. Hoe pak je dat nou aan? Hoe trek je zelfs de grootste vlees-eter naar binnen en laat je hem genieten van een plantaardige maaltijd?
Credits:
Interview en montage: Esther Molenwijk
Audio mixage: Marlon van der Pas, Nothing Blank
“Wees niet blind voor wat mensen tof vinden aan dierlijke gerechten”
/Pepijn Schmeink, Horecaondernemer