februari 10, 2023 15:58 vegan journaal In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman van Proveg het laatste nieuws door op het gebied van de ‘eiwittransitie’. Met dit keer: RIVM: voedselconsumptiepeiling: 20% minder rood en bewerkt vleeshttps://www.ad.nl/binnenland/we-eten-gezonder-meer-plantaardig-en-minder-rood-en-bewerkt-vlees~a088a1a7/ Oud WUR bestuursvoorzitter Louise Fresco beweert dat invloed van vegetarisme op klimaat overschat wordthttps://www.tijd.be/ondernemen/voeding-drank/voedingswetenschapper-louise-fresco-wie-stopt-met-vlees-eten-omwille-van-het-klimaat-overschat-zijn-impact/10443375en https://www.demorgen.be/tech-wetenschap/onze-band-met-voedsel-is-te-problematisch-geworden-wetenschapper-louise-fresco-over-heikele-voedselkwesties~b30a216a/ Vegan strateeg Tobias Leenaert weerlegt haar argumentenhttps://www.tijd.be/opinie/algemeen/plantaardig-eten-is-wel-krachtig-wapen-tegen-klimaatverandering/10444297.htmlenhttps://www.demorgen.be/meningen/ben-je-je-bewust-waar-ons-vlees-vandaan-komt-dan-maak-je-daar-toch-een-probleem-van~b45d1a61/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F Grasverwerkingsbedrijf Grassa en Schouten Europe (specialist in plantaardige proteïnen) gaan samenwerken om vleesvervangers te ontwikkelen met eiwit uit gras.https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2023/02/07/grassa-en-schouten-europe-gaan-vleesvervangers-ontwikkelen-met-graseiwitPlantaardig honden- & kattenvoer is goedgekeurd door huisdiervoedingsorganisatie in de UK (UK)https://proveg.com/press-release/uk-industry-association-recognises-plant-based-pet-food-as-healthy-for-both-cats-and-dogs/